top of page

DIENSTEN

Adeso Trucks B.V. kan u diverse diensten aanbieden. Elke gekochte voertuig dient veilig aan te komen op zijn bestemming. De meeste vrachtwagens worden rijdend opgehaald. Hiervoor moeten de klanten tijdelijke kentekenplaten hebben. Hieronder leest u over de verschillende mogelijkheden die wij aanbieden. Het is ook mogelijk om de gekochte vrachtwagens te transporteren met een dieplader of te verschepen 

 

01 RDW erkend.

Adeso trucks heeft RDW erkenning en kan de volgende diensten verlenen: 

- Nederlands gekentekende voertuigen met een geldige APK worden bij export voorzien van een  officiële uitvoerverklaring, tijdelijke kentekenplaten en worden afgemeld in het RDW systeem. 

- Voertuigen vrijwaren, zodat het voertuig in ons bedrijfsvoorraad opgenomen wordt.

- Voor De Nederlandse klanten die een Nederlands gekentekend voertuig kopen, verzorgen wij de tenaamstelling van dit voertuig op de naam van de klant.
- RDW keuringen, om buitenlandse voertuigen te voorzien van een Nederlands kentekenbewijs en eventuele APK keuring.

-  Wij beschikken over groene handelaarsplaten, zodat de aangekochte vrachtwagens met of zonder APK, of zonder kentekenplaten, opgehaald kunnen worden.

 

02 Transport en verscheping.

Om een truck te transporteren van A naar B zijn er verschillende mogelijkheden. Een trekker kan rijdend weggebracht worden, of met een dieplader, of met een schip, of de combinatie daarvan. Door de jarenlange internationale ervaring binnen deze branche, hebben wij diverse mogelijkheden voor het transport, zodat u kosten kunt besparen. Voor meer info of mogelijkheden ervan kunt u contact opnemen met ons.

 

03 Douane documenten.

Bij het transporteren van voertuigen buiten de EU, zijn diverse douanedocumenten nodig. Het meest gebruikte document is een EX1-document (sagitta). Voor sommige landen dient er een borg van 10% betaald te worden. Zodra het voertuig de EU verlaat, dan krijgt de klant betaalde borg terug.

 

In een aantal landen wordt ook een EUR1 verklaring vereist, uiteraard kunnen we deze ook voor u regelen. Wij zijn geautoriseerd, om alle douaneformaliteiten in eigen beheer vanuit ons kantoor te kunnen verzorgen.

 

04 Transit kentekenplaten.

Voertuigen die rijdend over de weg naar het land van bestemming vertrekken, moeten zijn voorzien van een geldig exportkenteken. Het betreft hier een tijdelijk kenteken, welke een beperkt aantal dagen geldig is. Er zijn diverse mogelijkheden voor de tijdelijke platen. Het hangt van de afkomst van de vrachtwagen welke kenteken er op komt en wat het gaat kosten. In overleg met de klant, kunnen wij best bijpassende kenteken voor u verzorgen.

bottom of page